Най-скъпият в света гъбен трюфел

Най-скъпият в света гъбен трюфел

Stepanie 0 6 10.26 22:10

249_0992z4p_8735_x2.jpg Около 10% от реколтата е с размер на орех - тези трюфели се класифицират като клас Екстра. Гъби с размер на гроздово зърно се събират около 30%. Останалите гъби са още по-дребни, затова са по-евтини и се използват предимно за приготвяне на сосове. Древните римляни смятали тази гъба за лечебна и повишаваща потентността. През Ренесанса тази гъба е смятана за афродизиак. Те твърдят, че добавянето на тази гъба към козметиката помага за стягане на кожата, премахване на старчески петна и справяне с фините бръчки. Говори се, че годишният оборот е приблизително 200 млн. Смята се, че дори Казанова се е възползвал от тези качества през целия си живот. Смята се, че трюфелът съдържа вещество с психотропно действие. Статистиката показва, че годишният ни експорт на трюфели е 150 - 200 тона. Ходя пеша винаги където мога, изкачвам стълбите до офиса, раздала съм сто тона благини на приятелите да ме споменават с добро, а когато пазарувам за вкъщи се питам - от това бих ли изяла цяла купа и ако е да, не се слага в торбата. Можете да научите повече за гъбите трюфели от следното видео на Galileo.


hq720.jpg Можете да намерите такава гъба в горите - както широколистни, така и смесени (трюфелите са изключително редки сред иглолистните дървета). Счита се за най-ценната сред гъбите от този вид. Плодните тела на гъбите трюфели са кръгли или грудковидни по форма и с размери от 2,5 до 10 сантиметра. Най-скъпи са гъбите с големи размери (като ябълки), но по-малко от 1% от всички събрани гъби ще отглеждат такива трюфели. Природозащитен статус Видът е записан в Червения списък на гъбите и Червената книга на Република България с категория „Застрашен" (EN). В България по-големи площи с микоризирани фиданки има в Силистра, Нова Загора, Тутракан. Самите фиданки са произведени във Франция и са сертифицирани и проконтролирани - всяка фиданка е 100% заразена. Отгледаният в Китай трюфел е по-малко ароматен, но привлича с ниската си цена и голямото сходство на външен вид и вкус с френския си аналог.За да се подобри качеството на гъбите, доставяни от Китай, те се смесват с трюфели, отглеждани във Франция. Някои съединения, намиращи се в замразени черни и бели трюфелите и белите трюфели, блокират ензимите, които причиняват възпалителни заболявания. Такава гъба върви добре с всякакви продукти, особено с ястия, които нямат особено изразен вкус. Тези подземни гъби нямат нито корен, нито стъбло, но успешно растат около корените на дърветата.


Трюфелите са подземни гъби, които живеят в симбиоза с корените на дърветата. В тигана добавете зелените подправки, които да дадат аромат без да надделяват. Има аромат на гъби, който се смесва с нотка на ядки или семена. Ароматът на трюфела напомня на влажна изба, стара коричка от сирене и печени ядки. По своята миризма този вид трюфел е подобен на сирене с чесън. Трюфелът има силна характерна миризма. Трюфелът е ядлив представител на семейството на трюфелите. Трюфелът е подземна гъба. Тази гъба расте в Швейцария и Франция. Той е широко разпространен във Франция (най-плодотворните места са в югозападната част на страната), в Испания и Централна Италия. Такъв трюфел може да се намери в северните райони на Италия и съседните региони на Франция. Лабораторията по приложна микология на Университета в Перуджа, Италия - една от малкото институции в Италия, занимаващи се със сертификацията на микоризиран с трюфели посадъчен материал. Количеството, което ще добавите, зависи от вкусовите Ви желания - достатъчно е да се добави една чаена лъжичка на няколко порции. Неговият характерен аромат и богат вкус могат да превърнат ризото, паста или дори бъркани яйца в невероятно гурме ястие, което да погали сетивата и да достави вкусова наслада. Мнението на експертите е, че дори да се създаде плантация от лешници или орехи, добре е в нея да има и дъб.


Обърнете внимание, че оризът наистина трябва да бъде мит на течаща вода продължително. В работата, която Макароне и колегите му публикували през 2012 година, се посочва, че в организма на човека производството на меланин се инициира от отделянето на анандамид. Тя е регистрирана през 2014 година и се занимава с култивирани трюфели. След засаждането добивът идва след петата година. Какво по-вкусно начало на новата година от шоколадови трюфели в компанията на чаша първокласно вино. Европейските трюфели се правят от сироп и база, в състава на която влизат какао на прах, мляко на прах и някои мазнини, за да се създаде емулсия от типа вода-масло. Макар и доста примамлива, тази идея е трудно приложима и има редица условия, за да бъде успешна. Той се оценява по-малко от другите видове от тази гъба. Високата цена на трюфелите се дължи на трудностите при отглеждането, сезонността на получаването на тази гъба, както и на високите вкусови и ароматни качества на продукта. Над местата, където растат трюфели, вечер (при залез слънце) можете да видите рояци жълтеникави мухи.

Comments

Service
등록된 이벤트가 없습니다.
글이 없습니다.
글이 없습니다.
Comment
글이 없습니다.
Banner
등록된 배너가 없습니다.
000.0000.0000
월-금 : 9:30 ~ 17:30, 토/일/공휴일 휴무
런치타임 : 12:30 ~ 13:30

Bank Info

국민은행 000000-00-000000
기업은행 000-000000-00-000
예금주 홍길동
Facebook Twitter GooglePlus KakaoStory NaverBand